Mijn Reaktie op de Aankondiging van KPN om het merk XS4ALL te Termineren

16 jan 2019

 

Tot ziens Xs4all en welkom K4PN

Ja dat was even schrikken voor de circa 250.000 klanten van internet toegangsprovider Xs4all: de mededeling van KPN de dochtermerken Yes Telecom, Telfort en Xs4all binnen een paar jaar wil schrappen. Dat veroorzaakte schrikreacties, zo ook bij mijn echtgenote, “wordt mijn mailbox dan ook opgeheven”?

En er werd een petitie opgesteld door trouwe abonnees, om de directie van Xs4all te bewegen om het merk en de uitstekende dienstverlening in stand te houden. De provider die trouwens behalve internet access ook telefoneren en videokijken verzorgt (Triple Play + mobiele telefonie)  heeft namelijk dankzij haar zeer deskundige en hulpvaardige personeel + helpdesk een prima naam opgebouwd die werkelijk prima afsteekt tegen die van andere consumentenmarkt providers.

Wordt Xs4all dan opgeslokt door de groene jongens en meisjes die aangestuurd worden om veel geld te blijven verdienen voor de aandeelhouders, terwijl zij het gevoel hebben op een ijsberg te zitten die steeds verder afsmelt? Herinnert u zich nog SMS, Viditel, Memocom, Sport 7 ?  Allemaal vergeefse pogingen om het tij van de dis-intermediatie van analoge diensten te keren.  En toen kwam opeens het digitale Internet opzetten met ongelofelijke groeicurves.  En smartphones + wifi en 4G,  die ongehoord diep in onze samenleving doordrongen en ons leven nu voor een groot deel bepalen.

Jazeker de beroeps “afraders”, commentatoren  in de publiciteit, waarschuwen al weer dat de prijs/kwaliteit van het onder KPN geschoven Xs4all achteruit zal gaan. Ze vrezen dat de move van de nieuwe CEO vooral gericht zal zijn om door verdere vervlechting van de Triple Play diensten de klanten beter vastgehouden gaan worden zodat men niet meer wil of durft overstappen naar concurrenten. Minder keuze is echter slecht voor concurrentie en innovatie. Ook is de toenemende verticale integratie een belemmering voor verbeteringen. Dat kan echter door NMA ( <==FOUT, moet natuurlijk ACM zijn) en Ministerie gestuit worden, door hen, en ook hun vernieuwende concurrent VodafoneZiggo, te dwingen om dark fiber paren te moeten verhuren tegen een redelijke vergoeding.

Neen, ik schaar mij niet in het koor van de conservatieve “afraders”. Ik vermoed dat er juist iets zeer positiefs gebeurd is.  De al jarenlange strijd tussen de analoge denkwereld van de “Belheads” en digitale whizzkid “Netheads” van het betere Internet, binnen het KPN concern, is denk ik beslecht door de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur Maximo Ibarra in het voordeel van de zeer succesvolle Netheads.

Van een grappige bijzaak zou Xs4all wel eens de core business van het nieuwe KPN kunnen worden. Vooruitstrevend offensief met het omarmen van nieuwe technologie, ze leren snel !! dat uit zich bijvoorbeeld al in de recente wending van KPN om toch weer verder te gaan met uitrollen van FttH met fiber optic kabels tot in het huis en kantoor. Niet langer saboteren van deze landelijke projecten dus. VodafoneZiggo zit immers ook niet stil. Mogelijk is er dus in plaats van afbreuk door deze move van KPN een opbouw voor onze digitale infrastructuur gestart, die ik zou toejuichen.

Ik heb zelfs al een nieuwe naam voor het concern bedacht die zo’n vernieuwing zou kunnen symboliseren. In plaats van “Koninklijke PTT (Post, Telefonie en Telex) Nederland” = KPN (gaap) zou dan kunnen komen: “Kabels for Packet Networks” = K4PN

Goodbye XSALL and KPN,      Welcome K4PN !

============

Verschenen in Netkwesties .   <==== klik voor laatste nieuws over Xs4all

screen shot 2019-01-16 at 13.47.26

About broodjejaap

See ABOUT on TheConnectivist.wordpress.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mijn Reaktie op de Aankondiging van KPN om het merk XS4ALL te Termineren

  1. broodjejaap says:

    Foutje: NMA moet natuurlijk ACM zijn.!!

  2. Pingback: Interview with Maximo Ibarra, CEO KPN | The Connectivist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s